DKAB öğretmenleri kontenjan mağduru olduklarını belirtiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 45 bin öğretmen ataması müjdesini geçtiğimiz günlerde verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı branş kontenjanları ve takvimi yayınladı.

Pek çok branş mağdur olduğunu iddia ediyor. Bunlardan biri de DKAB. Öğretmenler mağduriyetlerini şu şekilde dile getiriyor:

”Sevgili Kamuoyu,

Biz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri olarak son 3 yıldır aleni bir şekilde mağdur ediliyoruz. Zira son yıldır atama oranlarımız sürekli olarak düşmüştür ve en nihayetinde bu yıl atama oranımız %4’ü bulmuştur. 56 bin mezunu olan ve her yıl en az 10 bin mezun veren bölümümüz yüzünden alanımızda büyük bir yığılma gerçekleşmiştir. Öyle ki 0.1 puan bile bizim için yüzlerce kişinin oynamasına neden olmuştur. Ama asıl mağduriyeti bu yıl yaşadık. Çünkü bütün kontenjan dağılımları incelendiğinde yapılan kontenjan dağılımının 4 alanda olduğu gibi bizi de yani Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini mağdur ettiği açıkça ortadadır.

Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin açık oranı 9 bini aşmışken bize verilen kontenjan açığımızın %30’unu bile kapatamamıştır. 5 alan haricindeki bir çok alan, açıklarının %70’ini kapatırken biz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin açığı göz ardı edilmiştir. Elimizdeki verilere göre son kontenjan dağılımı sonrası en çok açık DİKAB olmuştur. Biz hiçbir zaman halkımızdan fazlasını talep etmedik; bizler de diğer alanlara yapılan adaletin bize gösterilmesini istiyoruz. 35 binde 2300 verilen bir alana 45 binde 2600 vermek adaletsizliktir. Bizler bu adaletsizliğin biran önce son bulmasını istiyoruz. Zira tek kademede ders veren öğretmenlerin açığı %70 oranında kapatılırken 3 kademede ders veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin açığının %30’unun bile kapatılmaması haksızlıktır, adaletsizliktir…”

Atama bekleyen DKAB öğretmenleri

11 Yorum

  1. Yapıla 45 bin öğretmen atamasında dağılan kontenjanlar sebebiyle DKAB öğretmenleri madur oldu. Hak ettiğimiz kontenjanı göremedik.

  2. Tum ogretmenler atanacak diye bisey yok ihtiyac kadar atanacak.. bu sene 10 bin alsa seneye mezun olan napsin.. kendinizi düşünüyorsunuz.. ayrica ben 4yillik kadrolu ogretmenim ogrenci falan oldugum falanda yok

  3. İyi alıştiniz fizik kimya biyoloji gibi bilim alanlarının hepsinden fazla ataniyorsunuz. Üstüne sizin verdiğiniz bilgileri cami hocasi da veriyor

  4. Siz ördekler zaten oyunuzu ona veriyosunuz. Ne gerek var. Adam sizden alacağını alıyor. Bırakın diğer branşlar atansın

  5. Ülkede sadece din öğretmenleri atansın!!!Hatta, sadece din kültürü öğretmeni olarak atanmayın, mühendis olarak atanın, doktor olarak atanın, hemşire olarak atanın yani her türlü atanın!!!! Diğerleri şükretsin!!! İki rekat namaz kıldınız diye kendinizi evliya sanıyorsunuz değil mi!!!! Elbet bir gün zalim iktidarınız son bulacak….

  6. Zamanında rekor alımlar yapıp vasıfsız 65 puanlıları aldıklarından şimdi bu duruma düştünüz

  7. Ne biçim konusuosun be sen diğer bölümlere bu kadar gıcık oluyor musun merak ediyorum . Gicigin bize mi dine mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu